WWW.XONINET.NICETHEME.COM
December 2018
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar

Top posters
xoninet (330)
 
xsas (159)
 
stv2008 (56)
 
007 (10)
 
rida (7)
 
geni (3)
 
cari (1)
 
hacker (1)
 
besfort halimki (1)
 
ramizisia (1)
 

Sondazh
Statistikat
Forumi ka 74 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri ardian

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 553 artikuj v 432 temat
identifikimi

Harrova fjalkalimin

Kërko
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search


Mbulesa islame shkak p?r udh?zimin e shtat? grave

Shko poshtë

default Re: Mbulesa islame shkak p?r udh?zimin e shtat? grave

Mesazh nga xsas prej Sat 21 Mar 2009, 23:41

dobit? e Mbules?s

K?to dit? jemi n? nj? udh?tim p?r n? Xhennet. Prej fillimit t? k?tij udh?timi v?rejm? nj? shenj? n? rrug?, n? t? cil?n shkruan: “Hixhabi t? shpije n? Xhennetin e M?shiruesit”.

Prandaj, jemi t? detyruar q? t’i dim? dobit? dhe p?rpar?sit? e hixhabit (mbules?s).

Hixhabi t? b?n? t? devotshme

Ka th?n? All-llahu i Madh?ruar: “O bijt? e Ademit, Ne krijuam p?r ju petk q? ju mbulon vendturp?sin? dhe petk zbukurues. Po petku i devotshm?ris?, ai ?sht? m? i miri. K?to jan? nga argumentet e All-llahut, ashtu q? ata t? p?rkujtojn?.” [El-Ahzab, 26] Dmth, All-llahu na ka zbritur dy lloje t? petkut, petk p?r t’i mbuluar pjes?t e turp?shme dhe pekt zbukurues “Po petku i devotshm?ris?, ai ?sht? m? i miri.“

Pra, petku i devotshm?ris? dhe frik?rrespekti nga All-llahu i Madh?ruar ?sht? gj?ja m? e mir? me t? cil?n nj? fem?r zbukurohet, sepse past?rtia e brend?shme ?sht? shum? m? e r?nd?sishme se bukurija e jasht?me. Si? thot? nj? poet:

Veshja m? e mir? e femres ?sht? n?nshtrimi ndaj urdh?rave t? All-llahut,

dhe nuk ka dobi nga ajo, e cila ndaj krijuesit t? vet ?sht? m?katare.

Hixhabi ?sht? past?rti e zemr?s

Thot? All-llahu i Madh?ruar: “... E kur k?rkoni prej tyre (grave t? Pejgamberit) ndonj? send, at? k?rkojeni pas perdes, kjo ?sht? m? past?r p?r zemrat tuaja dhe t? tyre...” [Al-Ahzab, 53]

Transmetohet nga Aishja [radijallahu anha] se Omer ibn Hatab [radijallahu anhu] ka th?n?: O i d?rguari i All-llahut, tek grat? tuaja hyjn? (p?r t? pyetur p?r ??shtje fetare) t? mir?t dhe t? k?qinjt?, do t? ishte mir? t’i urdh?rosh q? t? vendojn? vello, dhe zbriti ajeti: “... E kur k?rkoni prej tyre (grave t? Pejgamberit) ndonj? send, at? k?rkojeni pas perdes, kjo ?sht? m? past?r p?r zemrat tuaja dhe t? tyre...” [Al-Ahzab, 53]

Si? v?rehet ky ajet na ka b?r? t? qart? se hixhabi ?sht? mjet mbrojt?s i musliman?ve nga epshet dhe sprovat dhe hixhabi ?sht? nj? barikad? mbrojt?se nga lakmit dhe q?llimet e njer?zve me zemra t? s?mura: “...andaj mos u llastoni n? t? folur e t? lakmoj? ai q? ka s?mundje n? zemr?n e tij, po thuani fjal? t? matura.” [Al-Ahzab, 32]Hixhabi t? b?n t? turpshme

Ka th?n? Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] “Turpi ?sht? nga imani, nd?rsa imani ?sht? n? Xhennet”. (transmeton Tirmidhiu, shejh Albani e ka b?r? t? v?rtet?)

Nuk ka fare dyshim se hixhabi e b?n muslimanen q? ta p?rjetoj pozit?n e saj t? lart? q? e ka n?n hijen e ombrell?s Islame. Jo vet?m kaq, por ai e b?n te kujdes?shme q? nga ajo t? mos b?het ndonj? nga veprat, t? cilat jan? n? kund?rshtim me pamjen e saj Islame dhe k?shtu hap pas hapi e shpije n? shtimin e modestis?.

Nd?rsa modestin ia mund?soj hixhabi. Dhe k?shtu nj? n?nshtrim ndaj Krijuesit t? shpije n? nj? n?nshtrim tjet?r.

Ka th?n? n?na e besimtar?ve Aishja [radijallahu anha]: Kam hyr? n? sht?pin? ku ishte i varrosur Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] dhe babiim, Ebu Bekri [radijallahu anhu], pa vello dhe thosha: K?tu ?sht? burri dhe babi im, nd?rsa kur u varros Omeri [radijallahu anhu] pasha All-llahun hyja e mbuluar mir? sepse m? vinte turp nga Omeri [radijallahu anhu]. (transmeton Ahmedi, Hakimi e ka b?r? t? v?rtet?)Hixhabi ?sht? thirje p?r mbulim

Ka th?n? Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] : "?do fem?r e cila e heq mbules?n n? ndonj? sht?pi tjet?r p?rve? sht?pis? s? burrit t? saj, e ka shkyr? mburoj?n mes saj dhe All-llahut.” (transmeton Ahmedi, shejh Albani e ka b?r? t? v?rtet?)

Ajo, q? ?sht? kujdesur p?r hixhabin e saj, ka shp?tuar me mburoj?n e All-llahut n? k?t? bot? dhe n? bot?n tjet?r do t? jet? nga banor?t e Xhennetit, i cili ?sht? vendbanim i mbrojtjes.Hixhabi ?sht? nga natyrshm?ria

Hixhabi dhe mbulimi i trubit ?sht? nga natyrshm?ria e femr?s dhe ajo nga natyrshm?ria e saj nuk d?shiron q? ta shoh? askush. Saq? muslimanja, e cila ?sht? e turpshme turp?rohet edhe nga burri i saj, t? cilin All-llahu ia ka b?r? t? lejuar. Pra, nga natyrshm?ria e njeriut ?sht? mbulimi, nd?rsa nga natyrshm?ria e kafsh?s ?sht? xhveshja.Hixhabi ?sht? adhurim i All-llahut

Hixhabi me t? v?rtet? ?shte dekor nga dekoret e adhurimit t? All-llahut, sepse Ai q? na ka obliguar k?t? ?sht? All-llahu. Thot? All-llahu i Lart?suar: “le t? ven? shamit? mbi kraharorin e tyre!” [En-Nur, 31]

Ajo besimtare, e cila i n?nshtrohet urdh?rave t? All-llahut, ?sht? ajo zemra e t? cil?s i ?sht? mbushur me iman (besim) dhe dashuri ndaj All-llahut, nd?rsa ??shtja e hixhabit nuk ?sht? e ndar? nga normat e All-llahut dhe m?nyra e j?t?s Islame. Ajo ?sht? ??shtje e cila lidhet me besimin dhe normat Islame.Hixhabi t? shpije deri tek nj? p?rfundim i mir?

Thot? nj? nga t? par?t ton?: N?se d?shiron ta dish pozit?n t?nde tek All-llahu, shiko se n? ?far? pozite t? ka l?n?. N?se All-llahu e ka l?n? nj? mot?r besimtare q? ta adhuroj? At? dhe ta vendos hixhabin t? nj?jt?n pozit? do ta ket? tek Zoti i saj. Jo vet?m kaq por ka th?n? Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem]: "N?se All-llahu d?shiron mir?si p?r robin e Tij at?her? at? e shfryt?zon. ?sht? pyetur: Po si e shfryt?zon (sepseAll-llahu s’ka nevoj? p?r askend). Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ?sht? p?rgjigjur: Ia mund?son q? t? veproj? pun? t? hajrit para vdekjes s? tij dhe pastaj ia merr shpirtin.” (transmeton Tirmidhiu, shejh Albani e ka b?r? t? v?rtet?)

N?se All-llahu ta mund?son q? t? mbulohesh sa t? jesh? gjall? at?her? dije mot?r e nderuar se All-llahu ka d?shiruar t? t? shfryt?zoj?, pra b?j sexhde falenderimi Zotit t?nd o ti mot?r e past?r.Hixhabi ?sht? mbrojtje nga d?nimi

Ka th?n? Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem]: “Dy grupe nga banor?t e Xhehennemit ende s’i kam par?. Dhe nd?r to p?rmendi: Gra t? veshura por t? xhveshura, kokat e tyre i kan? sikur gunga n? shpin?n e deves. Ato nuk do t? hyn? n? xhennet e as do t'ia ndijn? er?n e tij (e era e tij ndihet shum larg?).” (transmeton Muslimi)

Ajo ?ka e ka veshur hixhabin ajo e ka larguar vehten e saj nga d?nimi i All-llahut t? Madh?ruar.Hixhabi ?sht? shenj? e nj? femre t? lir?

Transmetohet nga Suda se kriminel?t i kan? ofenduar grat?, t? cilat dilnin nat?n, nd?rsa kur kan? par? ndonj? fem?r, e cila ishte me hixhab e kan? l?n? dhe kan? th?n?: Kjo "?sht? e lir?", nd?rsa n?se kan? par? ndonj? grua, e cila nuk ishte me hixhab kan? th?n?: Ofendoni k?t?!

P?r k?t? All-llahu [subhanehu ve teala] ka zbritur ajetin ku thot?: “O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave t? besimtar?ve le t’i v?n? mbulesat e veta mbi trupin e tyre, sepse kjo ?sht? m? af?r q? ato t? njihen (se nuk jan? rruga?e) e t? mos ofendohen. All-llahu i fal gabimet e kaluara, Ai ?sht? M?shirues”. [El-Ahzab, 59]Hixhabi ?sht? nder?

All-llahu iu ?sht? drejtuar grave t? moshuara, t? cilat nuk ngjallin emocione tek gjinija mashkullore duke iu th?n?: "E grat? e moshuara, t? cilat nuk d?shirojn? martes? m?, p?r to nuk ?sht? m?kat ta heqin petkun mbulues t? tyre...” [En-Nur, 60]

Dmth, nuk ka gjynah q? t? dal? para burrave me fustan apo mantil t? thjesht?, i cili nuk i'a t?rheq v?mendjen burrave dhe nuk ngjall epsh. Por, “... megjith?q? m? s? miri ?sht? p?r to t? jen? t? p?rmbajtura. All-llahu d?gjon, di”. [En-Nur, 60]

N?se ajo grua e moshuar vendos hixhab dhe mbulohet sikur mbulohen t? rejat at?her? kjo ?sht? m? e mir? dhe m? e past?r p?r t? dhe do t? ket? m? shum? shp?rblim.Hixhabi ?sht? thirje p?r ?do besimtare

All-llahu i Madh?ruar iu ?sht? drejtuar p?r mbules? ?do besmitareje, e cila e llogarit vehten si ndjek?se e k?saj feje dhe e cila beson Dit?n e Gjykimit.

Thot? All-llahu [subhanehu ve teala] n? Kur'an: “..dhe grave t? besimtar?ve...” dhe “...dhe thuaji besimtareve...”, si? shihet se thirja ?sht? p?r t? gjitha femrat muslimane. Nd?rsa p?rgjigja do t? jet? vet?m nga ato, t? cilat e besojn? sinqerisht All-llahun dhe Dit?n e Gjykimit.
avatar
xsas
Super Moderator
Super Moderator

Male
Numri i postimeve : 159
Sa vjeq\e jeni : 29
Nga jeni : Karaçeva
Hobi juaj : Basketbolli
Sheno vendodhjen tënde : N'mission ne Saturn
Reputacion : 0
poenat : 356125
Data e rexhistrimit : 17/03/2009

http://www.sami-keka.tk

Mbrapsht në krye Shko poshtë

default Re: Mbulesa islame shkak p?r udh?zimin e shtat? grave

Mesazh nga xsas prej Sat 21 Mar 2009, 23:40

--------------------------------------------------------------------------------

Arsetimet karshi mbules?s

Es selamu aleikum Ja disa opinione t? t? rejave se qka mendojn ata rreth menyres se veshjes myslimane. Texti ?sht i p?rshtatur.

Arsyetimi i par?:

?Ende nuk m? ?sht? mbushur mendja.?

Arsyetimi i dyt?:?E di q? mbulesa ?sht? nj? urdh?r nga ana e Allahut por ama e ?ma nuk m? p?rkrah,

e nuk mundem t'ia kthej shpin?n.?

Arsyetimi i tret?:

?Nuk i kam kushtet t? vishem me mbules?.?

Arsyetimi i kat?rt:?Un? nuk i duroj dot rrobat e mia n? k?t? vap?, e l?re m? t? mbulohem?Arsyetimi i pest?:

Kam frig q? n?se mbulohem, e heqi prap?, sepse shum? vajza kan? b? k?shtu??

Arsyetimi i gjasht?:

?Kam ndegjuar q? n?qoftse mbulohesh nuk do t? martohet kush me ty

k?shtuq? e kam? l?n? derisa t? martohem?

Arsyetimi i shtat?:?E di se mbulesa ?sht? urdh?r i Allahut, por do t? mbulohem at?her? kur t'm? udh?zoj Allahu

t? mbulohem?

Arsyetimi i tet?:

?Ende ?sht? her?t, ende jam e re. Do t? mbulohem pasi t? rritem edhe pak...pasi t? shkoj n? haxh.?
avatar
xsas
Super Moderator
Super Moderator

Male
Numri i postimeve : 159
Sa vjeq\e jeni : 29
Nga jeni : Karaçeva
Hobi juaj : Basketbolli
Sheno vendodhjen tënde : N'mission ne Saturn
Reputacion : 0
poenat : 356125
Data e rexhistrimit : 17/03/2009

http://www.sami-keka.tk

Mbrapsht në krye Shko poshtë

default Re: Mbulesa islame shkak p?r udh?zimin e shtat? grave

Mesazh nga xsas prej Sat 21 Mar 2009, 23:39

Udh?timi i gruas pa mahremFal?nderimet dhe lavd?rimet i takojn? vet?m Allahut xhele shanuhu, salavatet qofshin mbi t? D?rguarin e Tij Muhamedin salallahu alejhi ve selem, mbi familjen e tij, mbi shok?t e tij dhe mbi t? gjith? musliman?t q? ndjekin rrug?n e tij deri n? Dit?n e Gjykimit.

Islami i ka kushtuar r?nd?si t? ve?ant? gruas dhe p?r shkak t? mbrojtjes s? saj e ka b?r? obligim (uaxhib) q? gruaja t? udh?toj? me mahrem*. Transmeton Ibn Abbasi, Allahu qoft? i k?naqur me t?, se i D?rguari, paqja dhe bekimi i Allahut qoft? mbi t?, ka th?n?: “Mos t? udh?toj? gruaja p?rve?se duke e shoq?ruar nj? mahrem.” Nj? njeri u ngrit dhe tha: “O i D?rguar i Allahut, un? jam caktuar q? t? marr pjes? n? filan luft?, kurse gruaja ime ka vendosur t? shkoj n? haxh.” Pejgamberi salallahu alejhi ue selem i tha: “Shko dhe b?je haxhin me gruan t?nde.” (Buhariu: Fet’h el Bari 3006)

Ajo q? tregon se gruaja e ka haram t? udh?toj? pa mahrem ?sht? se Pejgamberi salallahu alejhi ue selem e urdh?roi k?t? njeri q? ta l?r? xhihadin, edhe pse atij i ishte shkruar emri q? t? merrte pjes? n? xhihad, edhe pse udh?timi i gruas s? tij ishte p?r t? kryer nj? ibadet, q? ishte haxhi, dhe nuk ishte udh?tim n? haram apo ekskursion, megjithat? Pejgamberi salallahu alejhi ue selem e urdh?roi q? ta shoq?ronte gruan e tij p?r n? haxh.Dijetar?t kan? vendosur 5 kushte q? duhet t’i plot?soj? mahremi:

1. t? jet? mashkull

2. musliman

3. mosh?rritur (n? mosh? madhore)

4. i men?ur dhe

5. ta ket? haram martes?n me t? p?rgjithmon?, si p?r shembull: babai, v?llai, xhaxhai, daja, vjehrri (babai i burrit), v?llai nga qum?shti etj., dhe jo ta ket? t? ndaluar martes?n p?rkoh?sisht, si p?r shembull burri i motr?s, burri i hall?s, burri i tezes etj.).Gjithashtu duhet cekur se mahrem? nuk konsiderohen as k?ta persona: kunati (v?llai i burrit), djali i xhaxhait, djali i daj?s, djali i tezes, djali i hall?s. K?ta persona nuk konsiderohen mahrem? p?r shkak se lejohet martesa me ta dhe p?r k?t? shkak nuk lejohet udh?timi me ta.
avatar
xsas
Super Moderator
Super Moderator

Male
Numri i postimeve : 159
Sa vjeq\e jeni : 29
Nga jeni : Karaçeva
Hobi juaj : Basketbolli
Sheno vendodhjen tënde : N'mission ne Saturn
Reputacion : 0
poenat : 356125
Data e rexhistrimit : 17/03/2009

http://www.sami-keka.tk

Mbrapsht në krye Shko poshtë

default Re: Mbulesa islame shkak p?r udh?zimin e shtat? grave

Mesazh nga xsas prej Sat 21 Mar 2009, 23:39

Mbulesa Islame

Pse mbulesa?

Sheriati Islam i ka dh?n? r?nd?si t? madhe gruas muslimane, me q?llim q? ta mbroj? fem?rin? e saj, ta b?j? krenare dhe me pozit? t? r?nd?sishme n? shoq?rin? n? t? cil?n jeton. T? gjitha kufizimet q? i jan? b?r? n? veshjen dhe zbukurimin e saj, jan? me q?llim q? t? mbyllin der?n e ?orodis? dhe amoralitetit, t? cilat p?rhapen nga zbuluarja dhe shfaqja e bukuris?. Kjo q? ka b?r? Islami, nuk ?sht? kufizim i t? drejtave t? njeriut, por mbrojtje nga r?nia e saj n? grop?n e n?n?mimit dhe t? pavler?s.

P?r k?t? shkak, do t? p?rpiqemi q? ta p?rmendim vler?n e hixhabit (mbules?s Islame), t? nxiturit n? t?, p?rfundimin e mir? p?r ata q? e praktikojn? k?t? urdh?r dhe sh?mtimin e lakuriq?sis?, t? t?rhequrit v?rejtjen nga kjo vep?r si dhe tregimi i p?rfundimit t? keq t? individit q? vepron k?shtu n? dunja dhe ahiret.

All-llahu e di q?llimin ton? dhe Ai na mjafton, sa mbrojt?s i mir? q? ?sht?.

VLERA E HIXHABIT

Mbulesa ?sht? respekt ndaj All-llahut dhe Pejgamberit alejhis-selam

All-llahu ka b?r? vaxhib (detyr? t? domosdo-shme) respektin duke th?n?:ndaj Tij dhe respektin ndaj Pejgamberit alejhis-selam

“Aty ku All-llahu ka vendosur p?r nj? ??shtje, ose i d?rguari i Tij, nuk i takon asnj? besimtari dhe besimtareje q? n? at? ??shtje t? b?jn? ndonj? zgjidhje tjet?r. E kush b?n m?kat ndaj All-llahut dhe t? d?rguarit t? Tij, ai ?sht? larguar shum? larg t? V?rtet?s.” (El-Ahzab 36)

“P?r Zotin t?nd jo, ata nuk jan? besimtar? derisa t? mos zgjedhin ty p?r t? gjykuar n? konflikt mes tyre, e pastaj t? mos ndiejn? pak?naqsi nga gjykimi yt dhe derisa t? mos binden sinqerisht”. (En-Nisa 65)

All-llahu i ka urdh?ruar grat? duke th?n?:

“Thuaju edhe besimtareve t’i ndalin shikimet e tyre, t’i ruajn? pjes?t e turpshme t? tyre, t? mos i zbulojn? stolit? e tyre, p?rve? atyre q? jane t? dukshme, dhe le t’i v?n? shamit? mbi krah?rorin e tyre.” (En-Nur 31)

thot?:All-llahu

“Dhe rrini n? shtepit? tuaja e mos shfaqni bukurin? tuaj si? shfaqej n? injoranc?n e hershme” (El-Ahzab 83)

“E kur t? k?rkoni prej tyre (grave t? Pejgamberit) ndonj? send, at? k?rkojeni pas perdes, kjo ?sht? m? past?r p?r zemrat tuaja dhe t? tyre” (El-Ahzab 53)

“O pejgamber, thuaju grave tuaja, bijave tuaja dhe grave t? besimtar?ve, le t’i v?n? shamit? e veta mbi trupin e tyre.” (El-Ahzab 59)

Pejgamberi alejhis-selam thot?: “Gruaja ?sht? avret” d.m.th. ajo duhet t? mbulohet.

HIXHABI ?SHT? NDER

All-llahu b?ri mbules?n titull nderi duke th?n?:

“O pejgamber, thuaju grave tuaja, bijave tuaja dhe grave t? besimtar?ve le t’i v?n? shamit? e veta mbi trupin e tyre, sepse kjo ?sht? m? af?r q? ato t? njihen se nuk jan? rruga?e e t? mos ofendohen” (El-Ahzab 59) pra, t? mos jen? t? d?mtuara nga t? amoralshmit.

Pjesa e ajetit “e t? mos ofendohen” aludon n? at? se njohja e bukurive t? gruas ?sht? ofendim p?r to dhe hyrje e fitnes (p?r?arjes) dhe t? keqes.

All-llahu lejoi q? grat? e moshuara, t? cilat nuk i t?rheqin burrat, t’i heqin mantot (mbulesat).

“Nuk ?sht? m?kat p?r grat? e moshuara, t? cilat nuk d?shirojn? m? martes?, q? ta heqin mbules?n e tyre, por duke mos i zbuluar bukurit?, megjithat?, m? s? miri p?r to ?sht? q? t? jen? t? p?rmbajtura. All-llahu d?gjon dhe di.” (En-Nur 60)

Pra, Ai cil?soi hixhabin si nder p?r grat? e moshuara.
avatar
xsas
Super Moderator
Super Moderator

Male
Numri i postimeve : 159
Sa vjeq\e jeni : 29
Nga jeni : Karaçeva
Hobi juaj : Basketbolli
Sheno vendodhjen tënde : N'mission ne Saturn
Reputacion : 0
poenat : 356125
Data e rexhistrimit : 17/03/2009

http://www.sami-keka.tk

Mbrapsht në krye Shko poshtë

default Mbulesa islame shkak p?r udh?zimin e shtat? grave

Mesazh nga xsas prej Sat 21 Mar 2009, 23:38

Mbulesa islame shkak p?r udh?zimin e shtat? grave

Esselamu alejkum ve rahmetull-llahi ve berekatuhu

Motra ime fisnike?eja me mua ta shohim k?t? grua, e cila ?sht? shembull i ndersh?m i grave, t? cilat th?rrasin n? fen? e All-llahut [subhanehu veteala]. Ajo nuk kishte turp nga mbulesa e saj? edhe pse gjindeshte n? mes t? europ?s. Kjo shkaktoi q? All-llahu t?i dhuroj? nj? dhunti shum? t? madhe, e ajo ?sht? hyrja n? fe e shtat? grave tjera?

Lexo k?t? tregim?

Kjo grua saudiane shkoi n? shoq?rim t? burrit n? nj? konferenc? t? medicin?s n? nj? qytet europjan. Ajo shkoi atje duke e ditur se Zoti i saj q? ?sht? n? Saudi, po i Njejti ?sht? edhe n? europ?. Ajo e dinte se edhe atje ka burr? sikur k?tu. Ishte e kapur p?r fen? dhe m?simet e fes? s? vet. Normalisht se kjo reflektohej edhe n? mbules?n e saj?. Ajo ishte e mbuluar plot?sisht me mbules? islame.

Ajo shkoi n? at? qytet me mbules?n e saj? t? plot? islame, saq? prej saj nuk dukej asgj?.

Ajo, me burrin e saj kalonte n?p?r korridoret e sall?s ku mbahej konferenca, e t?ra n? t? zeza, askush nuk dinte se ?ka ka mbrenda. T? gjith syt? e shikonin dhe d?shironin t? din? se ?ka b?n kjo mbules? e plot? n? qend?r t? europ?s?!

Gj?, t? cil?n se kishin par? m? her?t.

Shum? gra europjan? u grumbulluan rreth saj. Ato ishin profesoresha dhe kishin mbushura goxha disa vjet. Ato iu drejtuan e i than?:

?Sigurisht k?shtu je mbuluar se ke ndonj? t? met? ose fytyra yte ?sht? e sh?mtuar??

K?shtu ato mendojn?, mendojn? se mbulesa ua mbulon sh?mtimin e tyre.

I morri n? nj? skaj dhe ua zbuloi fytyr?n, e pan? se s?kishte as t? meta e as ndonj? sh?mtim, madje fytyra i ndri?onte. Ishte sikur edhe grat? tjera.

Bisedoi me to dhe u sqaroi pozit?n e gruas n? islam, madh?shtin? e gruas muslimane, sa e mbron mbulesa dhe n? p?rgjith?si mbi m?simet islame. Pas 20 minutash bised? shtat? profesore publikuan hyrjen e tyre n? Islam! Ato hyr?n n? fen? Islame, kurse shkak ishte kjo grua, e cila kujdesej p?r nderin, mbules?n dhe fen? e saj?

Si, shtat? profesoresha t? hyjn? n? Islam vet?m p?r nj?zet minuta!

Sa mang?si kemi ne?!

Kjo grua nuk kishte turp nga mbulesa e saj, nuk i vinte r?nd? ta mbaj? mbules?n islame, nuk pranoj t? shkrihet n? mesin e k?saj shoq?rie, e t? b?het e lir?, pasiq? e kishte b?r? islami krenare?

E till? ?sht? gruaja muslimane, e cila n?se e kryen misionin e saj e udh?heq bot?n. Nj? grua e thjesht? i udh?heq profesoreshat!!

All-llahu t? dhasht? sukses motra ime muslimane, t? mbrojt? dhe t? b?ft? t? dobishme p?r Islamin dhe musliman?t e t? b?ft? shmebulltyr? p?r t? tjerat.

Vall?, edhe pas k?tij rastit do t? turp?rohesh nga mbulesa yte, pa marr? para sysh, a gjindesh n? vendin t?nd ose n? vende t? huaja?!
avatar
xsas
Super Moderator
Super Moderator

Male
Numri i postimeve : 159
Sa vjeq\e jeni : 29
Nga jeni : Karaçeva
Hobi juaj : Basketbolli
Sheno vendodhjen tënde : N'mission ne Saturn
Reputacion : 0
poenat : 356125
Data e rexhistrimit : 17/03/2009

http://www.sami-keka.tk

Mbrapsht në krye Shko poshtë

default Re: Mbulesa islame shkak p?r udh?zimin e shtat? grave

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi