WWW.XONINET.NICETHEME.COM

Join the forum, it's quick and easy

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
November 2024
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Top posters
xoninet (330)
Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve} Vote_lcap2Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve} Voting_bar2Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve} Vote_rcap 
xsas (159)
Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve} Vote_lcap2Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve} Voting_bar2Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve} Vote_rcap 
stv2008 (56)
007 (10)
rida (7)
geni (3)
cari (1)
hacker (1)
besfort halimki (1)
ramizisia (1)

Sondazh
Statistikat
Forumi ka 74 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri ardian

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 553 artikuj v 432 temat
identifikimi

Harrova fjalkalimin

Kërko

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve}

Shko poshtë

Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve} Empty Raporti për Filmin: {Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve}

Mesazh nga xoninet Thu 19 Mar 2009, 12:36

[size=12]Raporti për Filmin (Karvani i Shehidave në Shtetin e dy Lumenjve).. film ndikues.. me shumë foto...

Me emrin e Allahut mëshiruesit mëshirë bërësit

Falënderimi i takon Allahut që na bëri prej Ehli Sunetit të Pastër dhe Salatet e selamet qofshin mbi robin e tij me të cilin na i plotësoi neve kënaqësit dhe mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij të cilët dashuria e tyre dhe pasimi i gjurmëve të tyre është argumenti më i mir,

Më pas:

E Lus Allahun që të jenë vëllezërit e ton Muxhahidat dhe ata që i donë ata, dhe ata që xhelozojnë për umetin e tyre dhe për fenë e tyre, të jenë sa më afër Krijuesit tyre.

Raport për filmin: (Karvani i Shehidave Shtetin e dy Lumenjëve)

Përgatiti: سنافي النصر

Përkthetu: Ebu_Duxhane

Kërkojmë falje për çdo mangësi rreth filmit (Autori, përkthyesi)

Ka nxjerr Mexhlis Shura el-Muxhahidijn (Grup i muxhahidave ne irak) i cili sot është një prej grupeve të shtetit islamik në irak, një Video Kaset prej Arhivës ku shohim aty një numër prej Shehidave (dëshmorëve) –Allahu i mëshiroftë- dhe ka për përsipër për nxjerrën e këtij filmi vëllezërit tanë prej “Mexhmuat Ensar el-Berijdije” Allahu shpërbleftë me shpërblimet e tija.

Dhe dolën në atë film diku afër 40 Shehida, Filloi filmi me lexim të Kuranit famëlartë nga vëllai i robëruar Ebu Haxhir el-Irakij-Fekellahu esrehu- Ajete që tregon vlerën e Shehidit dhe çka i ka përgatitur Allahu Shehidave (169-,170,171) prej sures Ali Imran, pastaj pjesë prej filmit dhe pas kësaj fjalimi i moçëm i Ebu Abdullah –Usama Bin Laden- duke folur për Shehidin dhe çka do të arrijnë Shehidat prej vlerave dhe shpërblimeve të mëdha me emër të Allahut.

(Është hapur tregu i xhenetit në Shtetin e dy Lumenjve dhe është ngritur Flamuri i Xhihadit, dhe kanë shkuar trimat e tonë për tiu përgjigjur thirrjes Zotit të robërve që të mos bëhet Shirk dhe të jetë e tërë feja e Allahut, kanë vendosur para tyre dy çështje që s’ka të tret pos tyre, [b]Fitore ose Shehidllëk
, ose jetë që e gëzon shokun ose vdekje që e urren armiku, e me të vërtet arritën atë që e deshtën dhe arritën shehidllëkun me emrin e Allahut, vazhdoi Karvani i Shehidave dhe gjuha e tyre sikur thotë:

Na leni të vdesim deri sa të arrijm shehidllëkun... Se vdekja në rrugë të udhëzimit ësht lindje. E ishin ata gjakra të pastër me të vërtet zjarrë për qafirat dhe dritë për besimtarët)

Hyrja e mirë(e filmit), ku tha njëri prej atyre që e kanë përgatitur filmin, dhe me të vërtet ia ka qëlluar Tha: ( E ishin ata gjakra të pastër me të vërtet zjarr për qafirët dhe dritë e ndriçim për besimtarët)

Pastaj filloi filmi me leximin e testamenteve të dy të rinjve që ranë shehida -inshallah- Allahu i mëshiroftë, dhe shihet nga dialekti i tyre dhe pseudonimet e tyre se janë të dytë prej një lagje dhe ajo është prej lagjeve në jugë të shtetit të dy Haremeve (Saudi), dhe u vërehen atyre shenjat e gëzimit .

Shehidi –inshallah- Ebu Nasir el-Xhenubi –Allahu e mëshiroftë- (në të djathtë)

E thotë testamentin e tij të bukur ku në të thotë: Të gjithë që më kanë dashur për Allah dhe i dua për Allah, u këshilloj që të pasoni këtë rrugë, dhe e porositi Babën e tij dhe nënën e tij që të durojnë dhe të përqendrohen, dhe të dinë se fëmija i tyre pa marr parasysh a është gjallë në tokën e Xhihadit apo është vrarë, ai me emrin e Allahut është i gjall, unë me të vërtet jam i gjallë ngase në xhihad është turizmi dhe nëse vritem do të shkoj te Allahu e ai më furnizon, dhe do të takohemi te Allahu me merin e Allahut, pra mos u nevrikosni... dhe dine se Allahu është me ju, dhe se Allahu është më i mëshirshëm se ty oj nën dhe më i mëshirshëm se ty o babë, Allahu është ai që më ka nxjerr dhe që më ka furnizuar dhe ai do të më ruaj, dhe e porosisë vëllain Hasanin... Allahu ekber o Hasan të këshilloj që të dalësh në xhihad, ty me të vërtet je tash i vogël por të këshilloj që të dalësh në frontet e lartësisë dhe burrërisë, bëhu si burrat që ti lëkundësh amerikanët fortë, mbyti të gjithë dhe mos le asnjë prej tyre, e nëse nuk ke pistoletë atëherë me hanxharë (Thikë) , e nëse nuk ke hanxharë atëherë me (Allahu Ekber) Se Pasha Allahun ata janë frikacak.

Shehidi i dytë – Inshallah- Ebu Duxhane el-Xhunubij –Allahu e mëshiroftë- (në të majtë)

Pastaj në përkujtojn Ebu Duxhane –Allahu e mëshiroftë- me disa fjalë të bukura prej tyre: Falënderimi i takon Allahut subhanehu ue teala ne me të vërtet jemi në siguri dhe qëndrueshmëri e falënderojm Allahun ngase ne jemi ardhur dhe duke shkuar tek Fisniku ... Falësi... i mëshirshmi.... i Dhembshuri... i Dashuri .... i Buti ... e falënderimi i takon Allahut dhe lëvdimet. Te Allahu ... Jemi duke shkuar me emrin e Allahut, e jo te ndonjë mbret prej mbretërve të dunjas, apo person, jemi duke shkuar te Allahu, dhe Pasha Allahun jam me një qetësi dhe siguri që nuk e din askush pos Allahut, ngase unë jam i sigurt se unë jam duke shkuar për në xhenet me emrin e Allahut..

I treti prej atyre që dolën në film ishte një burrë Irakian –Allahu e mëshirfot-

Ebu Hafs el-Ensarij el-Muhaxhir-Allahu e mëshiroftë- dhe e pranoftë në radhët e shehidave.
Emioi nga lagja e tij për të qëndruar me vëllezërit e tij prej emigrantëve (muhaxhirëve) për ti shërbyrë dhe ruajtur, nuk u vërente pos i buzëqeshur, dhe nëse përmendet Allahu qante, Luan ishte nëse takoheshin në fronte me armikun, adhurues nëse arrinte nata, vazhdoi të kërkoj për të e pranuar për Operacionin Istishtahdij (kamikaz) me të madhe deri sa e furnizoi Allahu subhanehu ue teala me shehidllëk në luftë kundër armiqve të Allahut prej renegatëve.

Pas kësaj u shfaq në këtë film një numër prej të rinjve të cilët kanë rënë shehida në Feluxha –Allahu i mëshiroftë- në mesin e tyre ishte një burrë prej Emarateve dhe dy Saudian dhe një Sirian, e ai i Emarateve është:

Shehidi –Inshallah- Ebu Basijr el-Imaratij- Allahu e mëshiroftë- dhe e pranoftë në radhët e shehidave.

Fotoja e tij në varrë, ia bëftë Allahu këtë gropë prej gropave të xhenetin. Amin

Ndërsa ai prej Shtetit të dy Haremeve (Saudisë) është:

Shehidi -inshallah- Xhulejbijb El-Xhunubi –Allahu e mëshiroftë- dhe e pranoftë në radhët e shehidave.

Fotoja e tij pasi që ka ra shehid inshallah.

Ndërsa i dyti prej shteti të dy haremeve, është:

Shehidi inshallah Ebu Ibrahijm el-Nexhdij –Allahu e mëshiroftë- dhe e pranoftë në radhët e shehidave.
Ndërsa ai nga Siria është:

Shehidi –inshallah- Ebu Ibrahijm Es-Surij –Allahu e mëshiroftë- dhe e pranoftë në radhët e shehidave.

Fotoja e tij në varrë –Allahu e mëshiroftë-

Pastaj shfaq filmi disa prej historive dhe ngjarjeve të Shehidave trima prej tyre:

Ebu Shakir el-Ensarij (Mahmud Hawin) -Allahu e mëshiroftë- dhe e pranoftë në radhat e shehidave.

Fotoja e tij me armën e tij më të dashur.

Ishte motoja e tij: Nëse e din përmbaju, e mësoi minahedhësin dhe e dinte edhe ndikimin e tij dhe pasojat e tij dhe se sa u shkakton frik armiqve të Allahut, dhe u betua që të mos e ndaj nga vetura e tij dhe e barte me predhat e tij nëse shihte ndonjë okupim fillonte ti sulmonte e nuk u ndalte deri sa u ndalshin ata të humbur, vazhduan Armiqtë e Allahut të pyesin dhe interesohen për atë me të madhe, dhe çdo herë që bastiseshin ndonjë shtëpi pyetshin: Ku është Mahmud Hawin (Minahedhsi)? Por nuk u dobësua dhe as su butësua deri sa e takoj Allahun subhanehu ue teala.

[
xoninet
xoninet
SUPER ADMINISTRATOR 100 %
SUPER ADMINISTRATOR 100 %

Male
Numri i postimeve : 330
Sa vjeq\e jeni : 39
Nga jeni : KOSOVA
Hobi juaj : SPORT
Sheno vendodhjen tënde : këtu jam
Reputacion : 1